Oplossingen

Scanners

Scanners zijn essentiële hulpmiddelen die de fysieke wereld verbinden met de digitale, waardoor je de kracht hebt om afbeeldingen, tekstdocumenten en andere fysieke materialen om te zetten in digitale formaten. Maar wat zijn scanners precies?

Wat is een Scanner?

Een scanner is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt om afbeeldingen en teksten vast te leggen en om te zetten in digitale gegevens die op computers kunnen worden opgeslagen. Het maakt gebruik van optische sensoren om de fysieke kenmerken van een document te lezen en reproduceert deze vervolgens als een digitale kopie.

Hoe Werken Scanners?

Scanners werken op verschillende manieren, maar de meest voorkomende technologieën zijn flatbedscanners, documentscanners en fotoscanners. Een flatbedscanner heeft een plat, glasachtig oppervlak waarop het document wordt geplaatst en gescand. Document- en fotoscanners zijn gespecialiseerd voor respectievelijk het scannen van documenten met meerdere pagina’s en het vastleggen van foto’s met hoge resolutie.

 

Belangrijkste Kenmerken van Scanners:

 

Resolutie:
De resolutie van een scanner wordt gemeten in dots per inch (dpi) en bepaalt de scherpte en helderheid van de gescande afbeeldingen.

Kleur- en Grijswaarden:
Scanners kunnen zowel kleuren als grijstinten vastleggen, afhankelijk van de aard van het te scannen materiaal.

Automatische Documentinvoer (ADF):
Sommige scanners zijn uitgerust met een ADF, waarmee meerdere pagina’s automatisch kunnen worden ingevoerd en gescand.

Verbindingsmogelijkheden:
Scanners kunnen worden aangesloten op computers via USB, WiFi of ethernet, waardoor flexibele integratie mogelijk is.

Toepassingen van Scanners:
Scanners worden in diverse sectoren gebruikt, variërend van kantoren en bedrijven tot kunst en design. Ze zijn handig voor het digitaliseren van belangrijke documenten, het maken van archiefkopieën, het reproduceren van afbeeldingen en zelfs voor 3D-scantoepassingen.

 

Ontdek de veelzijdigheid van scanners en breng jouw papieren wereld naar het digitale tijdperk. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige flatbedscanner voor documenten of een geavanceerde fotoscanner voor professionele fotografie, wij hebben de juiste scanner voor jouw behoeften! Neem een kijkje in ons assortiment en ontdek de mogelijkheden die scanners te bieden hebben.

Andere oplossingen

Documentmanagement

Dé oplossing om de chaos van digitale gegevens te organiseren en te stroomlijnen.

On premise afdrukbeheer software

Ontdek de kracht van een on-premise oplossing voor afdrukbeheer die het mogelijk maakt, volgt, beheert en beveiligt.

AI-scannen en data-extractie

Slim documentbeheer met moderne AI-scantechnologieën met onze aanpasbare scantools, speciaal ontworpen voor echte professionals.
Scroll to Top