Nieuws

Rechtstreeks printen op kleding

Epson introduceert tijdens Fespa 2023 de SureColor F2200: een printer voor rechtstreeks printen op kleding.

Op zijn stand (A2-B50) laat Epson het volledige bereik en de flexibiliteit van de printtechnologie zien met verbluffende gepersonaliseerde artikelen.

Op de stand van Epson tijdens Fespa in mei, vindt een nieuwe productlancering plaats en worden er veel demonstraties gegeven, allemaal ontworpen om te laten zien hoe de afdruktechnologie van Epson prachtige producten met gezonde inkomstenstromen kan creëren.

Epson kondigt de F2200 aan, een nieuwe printer voor rechtstreeks printen op kleding

Epson heeft zijn positie op de DTG-markt (Direct to Garment) versterkt met een aanzienlijke upgrade van de eigen SureColor F2100 grootformaatprinter. De nieuwe SureColor F2200 is ideaal voor startende bedrijven of middelgrote bedrijven die behoefte hebben aan een hoge mate van flexibiliteit en nauwkeurigheid, met snelle doorlooptijden.

De SureColor F2200, die is ontworpen voor het vervaardigen van complexe ontwerpen op verschillende kledingstukken, maakt gebruik van de geavanceerde PrecisionCore MicroTFP-printkoptechnologie van Epson voor hogere print- en gegevensverwerkingssnelheden. Dit resulteert in een productiviteitsstijging tot 25%* ten opzichte van zijn voorganger, met behoud van een zeer hoge printkwaliteit. Dankzij het zeer compacte ontwerp met platte bovenkant waarmee de printer eenvoudig in kleinere ruimten kan worden geïnstalleerd, wordt de flexibiliteit nog verder vergroot door de meegeleverde GarmentCreator2-software van Epson, waarmee niet alleen DTG & DTFilm kan worden geprint, maar ook de kwaliteit van fijne lijntjes en kleine tekst wordt verbeterd.

De SureColor F2200 biedt een reeks van verbeterde functies die zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en stelt bedrijven in staat om hoge productieniveaus en kwaliteit te handhaven zonder dat gespecialiseerde operators nodig zijn. Een transparant deksel en intern licht zorgen bijvoorbeeld voor eenvoudige controle van de printstatus, terwijl een intuïtief 4,3-inch aanraakscherm de bediening snel en eenvoudig maakt. Dankzij de automatische aanpassing van de wagenhoogte blijft de F2200 stabiel met minimale aanpassing door de gebruiker. De platen kunnen eenvoudig met de hand worden verwijderd en bevestigd voor snelle en eenvoudige aanpassing bij het printen van dikkere kleding. De GarmentCreator2-software biedt een snellere gegevensverwerking en een resolutie van 600 dpi voor een uitzonderlijke kleurenuitvoer.

“Hoewel de DTG-markt uitdagend is geworden, biedt deze ontwikkeling nieuwe bedrijven en bedrijven met middelgrote printvolumes dankzij DTFilm-technologie een zeer voordelige en flexibele optie die uitmuntende kwaliteit levert en eenvoudig kan worden geschaald om in toekomstige behoeften te voorzien”, aldus Heather Kendle, Manager of Product Management, Commercial & Industrial, Epson Europe.

De F2200 heeft een zeer lage TCO en maakt gebruik van nieuwe UltraChrome DG2-inktzakken, in plaats van cartridges. Deze zakken van 800 ml (voorheen 600 ml) betekenen een lagere vervangingsfrequentie en aanzienlijk minder afval wat betreft ruimte en gewicht, vergeleken met inktcartridges. De DG2-inkt van Epson vermindert ook het uitlopen tussen geel en zwart, wat belangrijk is voor toepassingen zoals lichte T-shirts, en zorgt voor een consistente kleur met DG-inkt.

De F2200 is eenvoudig in te stellen, begint snel met printen en wordt geleverd als compleet pakket, inclusief verbruiksmaterialen, garantie, onderhoud en ondersteuning.

Technologie tot leven brengen

Artikelen die zijn opgenomen in de ‘personalisatiezone’ van Epson variëren van speciaal ontworpen T-shirts, foto’s en canvastoepassingen tot op maat gemaakte mokken, notitieblokken, telefoonhoezen, magneten, onderleggers en waterflessen.  Elders op de stand vindt u kleurrijk omwikkelde jetski’s, ski’s, surfplanken, ligstoelen en handdoeken; en de stand zal prachtig gemaakte kleding en haute couture bevatten met originele ontwerpen op een reeks van verschillende stoffen van enkele van ‘s werelds toonaangevende modeontwerpers. De verscheidenheid aan tentoongestelde producten demonstreert de vele flexibele toepassingen van het uitgebreide assortiment digitale printers van Epson, waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste dye-sublimatie-, DTG-, signage- (waaronder UV, eco-solvent en hars) en direct-to-fabric printtechnologieën.

“Fespa staat dit jaar in het teken van demonstreren hoe de digitale printtechnologie van Epson prachtige, op maat gemaakte producten kan produceren die ons leven verbeteren”, aldus Heather Kendle van Epson Europe. “Veel kleine en middelgrote bedrijven maken gebruik van de digitale printtechnologie van Epson om uniek ontworpen, zeer aantrekkelijke en gepersonaliseerde artikelen te produceren en verkopen. Op onze stand zullen we hiervan veel mooie voorbeelden laten zien. We zullen ook laten zien hoe de on-demand digitale technologie voor direct printen op textiel kan worden gecombineerd met gerecycled materiaal en duurzamere inkten, met veel minder water in vergelijking met analoge methoden, om veel duurzamere producten te vervaardigen.”

* Alleen lichte kledingstukken. 15% voor donkerdere kledingstukken. Vergeleken met SureColor F2100

 

Bron: press.epson.eu/nl_NL/newsroom/

Ander nieuws

Nominatie Circular Innovation Awards

Geweldig nieuws!We zijn supertrots dat Smart Office Center is genomineerd als een van de laatste 20 bedrijven...

LexQuire International Tax & Law print partner

LexQuire International Tax & Law  kiest Smart Office center als print partnerNa een oriëntatie koos...

Software implementeren en updaten via Cloudplatform

Razendsnel software implementeren en updaten via ons CloudplatformSmart Office Center helpt organisaties...
Scroll to Top