Nieuws

Epson wint de GREEN Award 2023 van DataMaster

Epson wint de GREEN Award 2023 van DataMaster

Epson heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de GREEN Award van DataMaster gewonnen, een erkenning van zijn inkjetinnovatie en algehele duurzaamheidsacties.

Edward Bilson, technisch directeur van DataMaster, lichtte het besluit toe: “Veel van de innovatie op het gebied van printen gebeurt in de inkjetwereld, en nergens gebeurt dat meer dan bij Epson. Misschien nog belangrijker is dat innovatie bij Epson altijd te maken heeft met het streven naar duurzaamheid.”

Hoewel De nieuwe AM-C-reeks van Heat-Free PrecisionCore-kantoorprinters van Epson en haar duurzaamheid focus werden genoemd bij de argumentatie, legt Edward uit dat het niet alleen de producten of de milieu focus zijn waardoor de onderscheiding werd gewonnen: ‘Het komt vooral omdat wij weten dat Epson zich met hart en ziel inzet.’

“Het is fantastisch om te weten dat ons streven naar duurzaamheid is erkend door een gewaardeerd en deskundig instituut,” zegt Gareth Jay van Epson Europe. “Onze heat-free inkjetoplossingen verbruiken aanzienlijk minder energie dan vergelijkbare laserprinters en verbruiken minder verbruiksonderdelen, waardoor ze aanzienlijk minder afval produceren.”

DataMaster heeft een holistische benadering bij het toedienen van de onderscheidingen en kijkt naar de CO2-voetafdruk van de toeleveringsketens van verbruiksmaterialen en de accreditaties voor productiefaciliteiten en de prestaties van de producten zelf. De DataMaster GREEN Awards zijn voor de machines die, vanwege hun ontwerp en fabricage, de gebruikte technologieën en de distributiestrategieën van de fabrikanten, de minste algehele impact op het milieu hebben.

Gareth Jay vult aan: “Wij focussen ons continu op duurzaamheid. Sinds 2018 hebben we meer dan een half miljard euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze PrecisionCore-printkop en onlangs hebben we toegezegd een investering van 100 miljard yen (ongeveer 700 miljoen euro) te zullen doen in de verdere ontwikkeling van duurzame technologieën, decarbonisatie en recycling van resources. We ze zullen vanaf 2050 ook geen ondergrondse grondstoffen meer te gebruiken.”


Bron: press.epson.eu/nl_NL/newsroom/

Ander nieuws

Nominatie Circular Innovation Awards

Geweldig nieuws!We zijn supertrots dat Smart Office Center is genomineerd als een van de laatste 20 bedrijven...

LexQuire International Tax & Law print partner

LexQuire International Tax & Law  kiest Smart Office center als print partnerNa een oriëntatie koos...

Software implementeren en updaten via Cloudplatform

Razendsnel software implementeren en updaten via ons CloudplatformSmart Office Center helpt organisaties...
Scroll to Top