Nieuws

Ultralichte 4K 3LCD-projectoren

Epson introduceert ultralichte 4K 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst

De kleinste en lichtste 4K-projectoren met 10.000 en 20.000 lumen ter wereld

Epson, wereldwijd toonaangevend op het gebied van projectie [1] en marktleider in professionele projectoren in de EMEA-regio [2], breidt de nieuwste generatie compacte, efficiënte en ultralichte 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst uit met 4K-resolutie. De nieuwe projectorserie EB-PQ2000 wordt dit jaar gedemonstreerd op stand 3J100 tijdens de ISE, die plaatsvindt van 31 januari tot en met 3 februari.

De nieuwe EB-PQ2000-serie met 4K-functionaliteit is een voortzetting van het succes van de PU2200-serie van 3LCD-projectoren met hoge lichtopbrengst van Epson. Deze projectoren zijn 60% kleiner en 50% lichter dan hun voorgangers uit de EB-L20000U-serie, wat aanzienlijke voordelen biedt op gebied van grootte en gewicht. Andere voordelen die de nieuwe serie biedt zijn eenvoudige installatie en configuratie, simpeler onderhoud, uitzonderlijke beeldkwaliteit en minder belasting van het milieu.

In de nieuwste 4K-technologie van Epson zijn gepatenteerde en geavanceerde technologieën gecombineerd voor optimale helderheid: 4K Crystal Motion, temperatuurregeling van het paneel en een dubbele microlens.

De nieuwe serie biedt specifiek ontworpen 4K-beeldverwerking, waarin de nieuwste chipset aanzienlijke verbeteringen mogelijk maakt in de gebruiksfrequentie, geheugenbandbreedte en gegevensoverdracht voor een naadloze 4K-ervaring.

De EB-PQ2000-reeks biedt tevens extra veelzijdigheid en is compatibel met de optionele ELPEC01 camera-eenheid, die het voordeel biedt van verbeterde assistentietechnieken, zoals ingebouwde eenvoudige stapel- en samenvoegfuncties. Daarnaast biedt de gratis EPPT-software van Epson de gebruiker toegang tot nog meer functies, waaronder geometrische correctie, kleurkalibratie en hulpmiddelen voor assistentie bij meerdere projecties.

Elke projector in de EB-PQ2000-reeks wordt geleverd als ‘body only’, zonder lens, waardoor de gebruiker de optie heeft om de beste, meest optimale projectieoplossing voor de juiste toepassing te ontwerpen en bouwen met Epsons bestaande 4K-lenzenreeks zonder dat de projectieverhoudingen veranderen.

In een tijd van stijgende energie- en logistieke kosten biedt de reeks duidelijke milieuvoordelen, zoals een veel lager stroomverbruik en veel kleinere verpakkingen met een kleinere CO2-voetafdruk. Het lagere gewicht en het compacte formaat van de projectoren betekenen dat opslag, transport en installatie veel eenvoudiger zijn, zodat ze minder ruimte in het magazijn in beslag nemen en lagere arbeids- en bezorgkosten vergen.

Alle modellen in de reeks zijn eenvoudig te installeren, stapelen en bedienen, en bieden flexibiliteit in het gebruik van lenzen. Dankzij geïntegreerde processoren kunnen de apparaten pc-loos worden gestapeld en samengevoegd. Dit betekent dat twee ondersteunde projectoren kunnen worden gestapeld om de helderheid te verdubbelen of worden samengevoegd volgens specifieke projectieverhoudingen, zonder dat hiervoor een externe computer nodig is. Extra functies zijn onder andere NFC-functionaliteit voor een eenvoudigere installatie. Dit maakt communicatie tussen projectoren en smartphones met NFC-functionaliteit mogelijk, zelfs als de projector is uitgeschakeld.

“We zijn echt verheugd onze nieuwe generatie ultralichte, compacte 4K-projectoren met hoge lichtopbrengst aan te kondigen”, aldus Massimo Pizzocri, Vice President Video Projector Sales & Marketing Division bij Epson. “De projectoren van Epson zijn uitgegroeid tot de benchmark in de industrie voor kwaliteit en flexibiliteit. Ze helpen niet alleen te besparen op installatietijd en transportkosten, maar reduceren ook de milieubelasting voor het belangrijke en groeiende marktsegment van 10K en 20K lumen.” 

“Als ‘s werelds grootste projectorfabrikant hebben we heel goed geluisterd naar onze klanten en wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe serie projectoren voorziet in de behoefte van de markt aan compactere, ruimtebesparende, lichtere, betrouwbare en veelzijdige projectieoplossingen met een hoge lichtopbrengst.”

Epson in projectie

Epson is een toonaangevende fabrikant van projectoren met een marktaandeel van meer dan 1/3 van de wereldwijde projectormarkt. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van compacte, veelzijdige 3LCD-laserprojectietechnologie met hoge helderheid voor woningen, kantoren, scholen en detailhandelaren, en voor grootschalige installaties in uitgaansgelegenheden, musea, galerieën, buitenevenementen en bezoekersattracties.

De laserprojectoren met hoge lichtopbrengst (lumen) van Epson worden gebruikt om meeslepende en interactieve ervaringsgerichte omgevingen te creëren op grote podia en bezoekersattracties over de hele wereld. Recente praktijkvoorbeelden van de AV-technologie van Epson zijn Electric Forest Music Festival in de Verenigde Staten, de TeamLab Borderless- installatie in Shanghai en het internationale Festival of Lights in Europa.

AV-technologie van Epson verhoogt de productiviteit in klaslokalen en andere leeromgevingen over de hele wereld, verbetert retailervaringen en ondersteunt een scala aan sectoren met hulp op afstand- mogelijkheden.

Ander nieuws

Nominatie Circular Innovation Awards

Geweldig nieuws!We zijn supertrots dat Smart Office Center is genomineerd als een van de laatste 20 bedrijven...

LexQuire International Tax & Law print partner

LexQuire International Tax & Law  kiest Smart Office center als print partnerNa een oriëntatie koos...

Software implementeren en updaten via Cloudplatform

Razendsnel software implementeren en updaten via ons CloudplatformSmart Office Center helpt organisaties...
Scroll to Top