Nieuws

Epson Design Awards

Epson en LABELEDBY. organiseren voor de derde keer op rij de Epson Design Awards

De Epson Design Awards 2023 staan dit jaar in het teken van diversiteit en inclusiviteit

Mondiaal technologiebedrijf Epson en mode-innovator LABELEDBY. organiseren dit jaar voor de derde keer op rij de Epson Design Awards, de awardshow waarin talentvolle ontwerpers hun creativiteit aan een groter publiek kunnen tonen. Het centrale thema van dit jaar is inclusiviteit en diversiteit.

De ingezonden designs worden zoals ieder jaar beoordeeld door een professionele vakjury en zijn te bewonderen in een wervelende fashion-show. De hoofdprijs is een Epson SureColor SC-F500 dye-sublimatieprinter ter waarde van 2.499 euro en een geldprijs van 500 euro. Daarnaast worden het meest kleurrijke ontwerp en het meest inclusieve ontwerp beloond met aantrekkelijke prijzen.

“Ieder jaar worden de Epson Design Awards een grotere happening,” zegt Emile Schmeits, marketingmanager bij Epson Nederland. “Het evenement vindt dit jaar niet meer alleen in Nederland plaats: we vragen ontwerpers uit de hele Benelux om hun artistieke visie te delen en een meer inclusieve en milieubewuste toekomst te promoten.”

Duurzaamheid en inclusiviteit staan centraal

Epson is ervan overtuigd een duurzamer alternatief te kunnen bieden voor de productiemethoden van de fashion-industrie. Het bedrijf wil jonge, talentvolle ontwerpers niet alleen kennis laten maken met duurzamere technologieën, maar hen ook uitdagen om duurzaamheid in zowel het productieproces als het eindresultaat centraal te stellen. Van het inkopen van milieuvriendelijke materialen (geleverd door EPSON) en het gebruik van ethische productiemethoden tot het in aanmerking nemen van de gehele levenscyclus van de kleding.

Epson voorziet de deelnemers van tien meter textiel waarop hun zelfontworpen dessin is geprint met een Epson-sublimatieprinter. Uiteraard mag het kledingstuk gecombineerd worden met ander textiel of zelfs andere materialen. De enige voorwaarde is dat het draagbaar is en past binnen het thema van de awards: de schoonheid van individualiteit en het belang van duurzame praktijken in de mode-industrie.

“We moedigen ontwerpers aan om het concept van inclusiviteit in hun collecties te verkennen, waarbij alle lichaamstypes, geslachten, etniciteiten en capaciteiten worden gevierd,” zegt Fabienne van der Weiden, co-owner van LABELEDBY. “Het doel is om een breed scala aan ontwerpen te presenteren die een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van onze samenleving vormen en een gevoel van verbondenheid en empowerment bevorderen.”

Kunstmatige intelligentie in mode

De jonge ontwerpers worden dit jaar voor het eerst aangemoedigd om de kracht van kunstmatige intelligentie (A.I.) te benutten bij het maken van hun prints en ontwerpen, zolang hun eigen stijl maar herkenbaar blijft. Deze samensmelting van menselijke creativiteit en A.I. kan een unieke dimensie aan de ontwerpen toevoegen.


Bron: press.epson.eu/nl_NL/newsroom/

Ander nieuws

Nominatie Circular Innovation Awards

Geweldig nieuws!We zijn supertrots dat Smart Office Center is genomineerd als een van de laatste 20 bedrijven...

LexQuire International Tax & Law print partner

LexQuire International Tax & Law  kiest Smart Office center als print partnerNa een oriëntatie koos...

Software implementeren en updaten via Cloudplatform

Razendsnel software implementeren en updaten via ons CloudplatformSmart Office Center helpt organisaties...
Scroll to Top