Nieuws

De volgende generatie laserdisplays

Epson toont de volgende generatie laserdisplays die voldoen aan de behoeften van connected klaslokalen en hybride werkruimten


Nu connected klaslokalen en hybride werken niet meer weg te denken zijn, moet de weergavetechnologie steeds flexibeler en gebruiksvriendelijker worden. Ter ondersteuning hiervan heeft Epson de EB-810E gelanceerd, een 4KE-display van 5000 lumen met een super-ultra-short throw projectieverhouding van 0,16:1 en schaalbare schermformaten tot 160 inch.

De nieuwe EB-810E is de eerste laserdisplay met super-ultra-short throw projectieafstand van Epson die gebruikmaakt van de 4K-beeldverbeteringstechnologie 1ontworpen voor hybride werken en meeslepende ruimten. Met de nieuwe EB-810E kunnen enorme 4K-beelden tot 160 inch worden geprojecteerd met het product op slechts enkele centimeters van de muur of het scherm voor weergave. Hierdoor kan de gepresenteerde content met ongeëvenaarde helderheid worden weergegeven en beschikken gebruikers over een mobiele, betaalbare displayoplossing voor een groot scherm met een handige en snelle configuratie en de flexibiliteit en draagbaarheid om deze op elke locatie met ruimte op de wand te kunnen gebruiken.

Oscar van der Linden van Epson Nederland, zegt: “Doordat we kunnen gebruikmaken van super-ultra-short throw projectiemogelijkheden, is dit product ideaal voor omgevingen waarin de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld vergaderruimten en “immersive”ruimtes. Maar het biedt een energiezuinig groot schaalbaar scherm dat niet permanent hoeft te worden geïnstalleerd. Met deze flexibiliteit kunnen gebruikers het product eenvoudig verplaatsen, waardoor het scherm in meerdere ruimten kan worden gedeeld en de eisen van flexibel werken nog verder worden ondersteund.”   

Dit nieuwe model, dat wordt aangedreven door Epson’s eigen 3LCD-technologie met 3 chips, levert heldere, grote beelden en handige samenwerkingstools, en een eenvoudige installatie met de nieuwe Setting Assist-app (ESA) van Epson. Dankzij de 21:9 ultrabrede displayopties kunnen alle aanwezigen de content zien, hiermee interacties aangaan en kan deze door de andere deelnemers aan de vergadering worden bekeken. Dit is ideaal voor gebruik in combinatie met hybride samenwerkingssystemen voor vergaderruimten zoals Microsoft Teams Rooms Front Row.

Naast de EB-810E wordt tijdens ISE 2023 ook de nieuwe Epson EB-770Fi geïntroduceerd.  De EB-770Fi vertegenwoordigt een laserdisplayserie voor bedrijven en het onderwijs die later dit jaar beschikbaar is en een nieuwe browsergebaseerde interactieve laserdisplay met ultra-short throw projectieafstand omvat voor een echte interactieve oplossing zonder pc. De binnenkort te verschijnen EB-780Fi biedt directe online toegang zodat docenten, direct vanaf de display en zonder een pc aan te hoeven sluiten, gemakkelijker toegang kunnen krijgen tot in de cloud opgeslagen lesplannen, online content en favoriete toepassingen.

Epson voegt de nieuwe EB-760W-, EB-770F- en EB-775F-laserdisplays met ultrakorte projectieafstand met schermformaten tot 150 inch toe aan het assortiment, waardoor bijna 300 procent meer weergavegebied mogelijk wordt dan met een flat panel display van 75 inch. Bovendien wordt er voor de modellen EB-760Wi en EB-770Fi een upgrade naar interactieve finger-touch gelanceerd. Dankzij een ontwerp dat gebruiksgemak voor samenwerkend leren biedt, kunnen docenten toegang krijgen tot content via ingebouwde interactiviteit met een pen en optionele touchfuncties.

“Onze vergader- en onderwijsruimten hebben een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt en het is duidelijk geworden dat de displays van vandaag alle aspecten van weergeven, delen en interactiviteit moeten bieden voor een grotere betrokkenheid van de personen die in de ruimte aanwezig zijn of van de externe deelnemers”, vervolgt Davidson. “Met onze nieuwste laserdisplays hebben we belangrijke innovatieve functies geïmplementeerd en kunnen we grotere displays bieden en naadloze samenwerking en betrokkenheid mogelijk maken. Dit omvat tools voor eenvoudiger één-op-één delen van apparaten en connectiviteit met meerdere apparaten.”

Naast de short throw en ultra-short throw modellen, brengt Epson tevens een serie standaardmodellen op de markt, de EB-L210W, EB-L210SF, EB-L260F en EB-L265F, met hoge helderheid tot 4600 lumen en grote, levendige beelden tot 310 inch, evenals ondersteuning voor 21:9 ultrabrede displays, zodat zowel deelnemers in de ruimte als externe deelnemers voldoende beeldoppervlak hebben om te zien en gezien te worden.

“Bij Epson richten we ons op de gebruikerservaring en het leveren van de juiste oplossing op basis van de behoeften van gebruikers. Vergaderruimten die zijn uitgerust met de juiste technologie en oplossingen dragen bij aan de bevordering van krachtigere teamethiek, verhoogde productiviteit en verbeterd creatief denken”, aldus van der Linden.

 

Alle modellen zijn verkrijgbaar vanaf juni 2023.

Ander nieuws

Nominatie Circular Innovation Awards

Geweldig nieuws!We zijn supertrots dat Smart Office Center is genomineerd als een van de laatste 20 bedrijven...

LexQuire International Tax & Law print partner

LexQuire International Tax & Law  kiest Smart Office center als print partnerNa een oriëntatie koos...

Software implementeren en updaten via Cloudplatform

Razendsnel software implementeren en updaten via ons CloudplatformSmart Office Center helpt organisaties...
Scroll to Top